Bydlení

Chystáte se na stavbu nohého plotu či ohrady? Neobejdete se bez zemních vrtáků

Možná si budete říkat, že zemní vrták nemůžete doma nikdy použít. Jste ovšem na velkém omylu, o čemž vás přesvědčíme. Jako první však vyvstává otázka, kde takový zemní vrták vzít? Nejlepší bude, když si jej pronajmete ve specializované půjčovně za výhodnou cenu. Na pár dní tak získáte naprosto špičkové zařízení, se kterým nebude problém udělat malou, nebo velmi hlubokou jámu. 

Jak velkou díru budete potřebovat?

Půjčovna zemních vrtáků nabízí k zapůjčení jak velké hydraulické vrtáky, tak i skromné ruční vrtáky. Ty jsou určeny pro použití jednou osobu, takže s nimi neuděláte příliš velkou parádu. Na drobné práce okolo domu či zahrady jsou však naprosto ideální. Dobře se hodí pro zakládání malých vrtů, stavění kůlů ke stromům nebo vyhloubení díry pro slunečník. K dispozici pak jsou 3 různé průměry vrtáku, a to: 

  • 80 milimetrů 
  • 100 milimetrů 
  • 200 milimetrů

Mějte však na paměti, že tento nástroj budete ovládat vlastní silou, tudíž raději sáhněte po nejmenším průměru.

Stavíme ohradu

Některé zemní práce však vyžadují otvory o minimálním průměru 30 centimetrů. Takovou jámu byste za pomoci lidské síly vyhloubili tak maximálně do polystyrenu, nebo do písku. Proto se u větších děr vyplatí použít dvouruční benzínový zemní vrták. Ten je speciálně určený pro vrtání hlubokých jam pro kůly například od plotu nebo ohrady. Jejich hlavní výhodou je jednoduchá obsluha, kterou zvládne každý z vás.

Stavíme plot

Chystáte-li se ovšem oplocovat opravdu velký pozemek, neobejdete se bez řádné techniky. K této práci je naprosto ideální malý bagr s hydraulickou zemní vrtací jednotkou s průměrem vrtáku do 460 milimetrů. Své využití ale najde tento stroj také při rekultivaci zahrad, zakládání nových zahradních porostů nebo výstavbě nových obytných jednotek. Zkrátka se jedná o univerzální zařízení, jehož maximální vrtací hloubka je 1240 mm.

Ať už budete oplocovat zahrádku nebo pastvinu, vždy si u renomované půjčovny stavební a jiné techniky půjčte zemní vrtáky. S nimi vám půjde práce od ruky daleko rychleji.

 

Napsat komentář