Pečení čehokoliv je v našich zeměpisných šířkách poměrně rozšířenou kratochvílí, a možná i proto vypadáme trochu více při těle než národy, co takovéto moučníky příliš nevyrábí. Jedním z těch nejoblíbenějších u nás je bábovka.
Dezert vhodný nejen ke kávě
Bábovka má v našich zemích obrovskou tradici. Nejčastěji se jedná o nedělní dezert vhodný k odpolední kávě. To platí hlavně pro domácnosti. V mnoha českých restauracích však můžete dostat bábovku kterýkoliv den v týdnu. Často se chuťově příliš neliší od toho, co znáte z domova. Někdy však mají mnohem lepší vizuální kvality.
Profesionální cukráři dokáží své výrobky náležitě ošperkovat, takže není divu, že se v této disciplíně konají i různé národní a mezinárodní soutěže.
Nicméně to není jediný důvod, proč bábovky od absolutních profíků vypadají tak skvěle. Často v tom velkou roli hraje i forma. Když si pořídíte tu správnou, dost možná bude i váš dezert vypadat tak skvěle. Na výběr je jich skutečně více než dost. A to i těch se super moderním designem.
Rondo Heritage
Pokud si potrpíte na unikátní design, tato forma na bábovky vás určitě dokáže zaujmout. Vzhledem k tomu, že je vyrobena z litiny, vydrží opravdu hodně. Nebude tak vadit, když vám občas spadne. Nic by se jí stát nemělo. Není vhodná k mytí v myčce.
Silikonová forma Propletení
I v tomto případě se jedná o unikátní dílo, které vám pomůže vykouzlit naprostý vizuální skvost. Tato forma na bábovky se může pyšnit skoro až futuristickým designem, který má tvar zkřížených vázaných pramenů.
Můžete v ní vyrábět nejen klasické bábovky, ale i jiné dezerty, pečené i za studena dělané. Forma je silikonová, což znamená, že ji neublíží ani vysoké teploty, ani případné pády. Když se vyloženě nebudete snažit, nemáte šanci ji poškodit.
Keramická forma bábovka
Zatímco předešlé dva případy byly ukázkou moderního vizuální zpracování, v tomto případě jde o klasiku z nejklasičtějších. S touto formou na bábovky upečete dezert se standardními rozměry i tvary. To však není vůbec na škodu.
I když dáváte přednost přeci jen modernějšímu stylu, tuto nebo jinou obdobnou formu byste měli mít vždy připravenou k použití. Přeci jen, nikdy nemůžete vědět, kdy dostanete chuť na něco tradičnějšího.